^ Вгору
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Новини

Виховний захід «Борітеся – поборете!»

До Дня народження Тараса Шевченка

Борітеся – поборете!
Вам Бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!
Т. Г. Шевченко

9 березня виповнилося 209 років від дня народження Тараса Шевченка, геніального поета, прозаїка, мислителя, живописця, графіка, етнографа та громадського діяча, творчість якого  стала символом боротьби багатьох поколінь українців за свободу та незалежність як у ХІХ та ХХ століттях, так і у ХХІ столітті, коли  російські окупанти  вкотре намагаються знищити все українське. 

 Ім’я Шевченка стало символом України. Його називають провісником нового життя, народним пророком, титаном духу, який уболівав за долю рідного народу, тому й залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду. Духовну велич і красу українського слова він підніс на найвищу височінь. Тарас Шевченко був, є й навіки залишиться найголовнішою особистістю в становленні нашої держави.

Сьогодні, під час повномасштабного вторгнення рф на територію України, по-особливому відчувається дух незламного поета й художника, чий голос крізь віки закликає кожного українця до боротьби за свою Батьківщину. 

Крізь час Великий Кобзар допомагає нам бити на фронті споконвічного ворога і втілювати прагнення поколінь українців до свободи в новому й великому родинному домі. Шевченкове пророче слово звучить з вуст наших воїнів, волонтерів, письменників, парламентарів, дипломатів, студентів, школярів, усіх тих, хто у своїх серцях плекає любов до рідного українського слова та з вірою в Україну наближає нашу перемогу.

З нагоди 209-ї річниці з Дня народження Тараса Шевченка 13 березня 2023 року в онлайн-форматі відбувся виховний захід «Борітеся – поборете!» Усі присутні мали можливість провести паралелі між сучасними подіями в Україні й поезіями митця, почули його пророчі твори у виконанні студентів та студенток першого й другого курсів та з гордістю визнали, що творчість Великого Пророка була, є й буде завжди актуальною. 

 

Захід було підготовлено викладачкою,

головою МО кураторів груп Богдан І. М.

 

изображение viber 2023-03-13 17-05-43-368

изображение viber 2023-03-13 17-05-43-462

изображение viber 2023-03-13 17-05-43-599

Консоль налагодження Joomla

Сесія

Інформація облікового запису

Використання пам'яті

Запити до бази даних