^ Вгору
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Новини

До 160 річчя В. І. Вернадського

 

 

14 березня 2023 року на базі нашого коледжу в онлайн-форматі відбулося засідання Круглого столу, присвячене 160-річчю від дня народження видатного українського вченого, співзасновника та першого президента Національної академії наук України академіка Володимира Вернадського.

Мета заходу – ушанування й актуалізація постаті Володимира Вернадського як всесвітньо відомого вченого та першого президента Української академії наук (нині – НАН України) у контексті сучасних викликів; переосмислення його наукової спадщини з позицій становлення нової економіко-філософської культури; розвиток теоретичних основ і пошук прикладних аспектів реалізації парадигми сталого розвитку для відбудови економіки та відновлення соціогуманітарного простору України.

Кожен з учасників Круглого столу у своєму виступі відзначив внесок В. І. Вернадського в інституційне становлення української науки, його роль у громадсько-політичному житті нашої країни, підкреслив також тісні наукові та дружні зв’язки з українськими вченими, громадськими й політичними діячами – М. П. Василенком, М. П. Драгомановим, А. Ю. Кримським.

Сьогодні й досі обговорюють ідеї Вернадського й думають над тим, як утілити їх у життя. Він стояв на засадах гармонізації фундаментальних і природничих наук, щоб ефективно розвивалося народне господарство, гармонійно використовувалися продуктивні сили суспільства. Погляди вченого важливі й у розрізі організації вищої освіти та створення «Нової української школи».

Володимир Іванович Вернадський належав до тих патріотів України, які передбачали щасливе «завтра» свого народу, який обов'язково посяде гідне місце і в Європі, і у світі. Перед смертю вчений передав до Академії наук України свої спогади, у яких зазначав: 

«Я вірю у велике майбуття і України, й Української академії наук...»

Захід було підготовлено та проведено творчою групою кураторів на чолі з викладачкою Ю. А. Сайчук

 

изображение 2023-03-14 142414860

изображение 2023-03-14 142442527

изображение 2023-03-14 142511953

Консоль налагодження Joomla

Сесія

Інформація облікового запису

Використання пам'яті

Запити до бази даних