^ Вгору
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Новини

Тренінг зі співробітниками коледжу щодо профілактики гострих стресових розладів та ПТСР

Життя людини так чи інакше пов’язане з переживаннями стресів. Короткий стрес сприяє концентрації фізичних та ментальних можливостей, мобілізує сили, а після отримання позитивного результату дає відповідні емоції, навіть є корисним. Тривалий стрес, коли наші ресурси зменшуються, а задачі, що маємо вирішити, збільшуються, підвищує ризик хронічних хвороб. Коли стрес переходить у дистрес, свою деструктивну стадію, проблема збереження власного психічного та, як наслідок, соматичного здоров’я стає доволі таки актуальною. Нажаль, зараз ми частіше стикаємось з психічними травмами та стресом.

1-dsfgdgdsfdfgsdfgsdfgsdfgsdfgsdfgsdfg1

 

 

 

На платформі «Градус»  для Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної  підтримки, що ініційована Оленою Зеленською, було проведене дослідження,  за результатами якого виявилося, що більше 70% українців з початку війни відчувають стрес та сильну нервозність, половина відчуває тривожність та напругу. Негативні стани, у більшості випадків, не знаходять виходу, тому людям стає гірше. Українці, час від часу, думають, що їм потрібна допомога, але все рівно за нею не звертаються, вважають що їх проблема недостатня для такого, що вони можуть справитися самостійно. Нажаль, стереотипи, що існують у нашому суспільстві  щодо психологічної допомоги,  є перепоною для звернення до спеціалістів. Як результат – часто проблеми не вирішуються, загострюються, переходять у хронічну форму. Тому  доречними є просвітницька та профілактична робота щодо збереження психічного здоров’я усіх учасників освітнього процесу.

Соціально-психологічною службою коледжу було проведене опитування щодо наслідків тривалого стресу у студентів та співробітників, надані рекомендації, відбулися відповідні тренінги зі студентами, а 1 червня практичний психолог коледжу Котенко Наталія Миколаївна у співпраці з викладачем психології Стаднік Лідією Володимирівною провели тренінгове заняття зі співробітниками коледжу щодо профілактики гострих стресових розладів та ПТСР.  Під час тренінгу присутні дізналися про види стресових розладів, їх причини та наслідки. З’ясували,  коли певна реакція на стрес є нормальною та, за сприятливих умов, може пройти самостійно, а у якому випадку слід обов’язково звернутися до фахівців. Також навчалися дихальним вправам, що допомагають стабілізувати емоційний стан у разі виникнення стресової ситуації.

Консоль налагодження Joomla

Сесія

Інформація облікового запису

Використання пам'яті

Запити до бази даних