^ Вгору
foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Новини

Тренінг з педагогами «Основи першої психологічної допомоги»

Перша психологічна допомога – це сукупність заходів загальнолюдської підтримки та практичної допомоги людям, що страждають з різних причин. Вона полягає в тому, що ми, знаходячись «тут і зараз», ми пропонуємо елементарну людську підтримку, проявляємо емпатію, даємо практичну інформацію, демонструємо повагу та підтримуємо у постраждалого впевненість у його можливостях.

Будь-які кризові події – нещасні випадки, катастрофи, воєнні дії, стихійні лиха призводять до певних наслідків. Людина відчуває стрес. В такому випадку стрес і є нормальною реакцією, що наступає, коли потреби людини стають більшими за її ресурси. Занадто сильний або тривалий стрес може нанести шкоди психічному та фізичному здоров’ю людини. Коли людині загрожує небезпека, вона часто реагує інстинктивно. Таку реакцію можна назвати «бийся, біжи або завмри». Людині важко міркувати, раціонально думати, сконцентруватися, запам’ятовувати інформацію. Психіка стає менш гнучкою. У тяжких випадках людина може не розуміти де знаходиться, який зараз день та час, може виглядати відстороненою, «бути в собі», навіть оціпеніти або стати більш агресивною та дратівливою.

Реакції на стрес можуть бути різними в залежності від ситуації та особистості людини, її життєвого досвіду. Реакція не завжди проявляється одразу після кризової події, іноді вона є відтермінованою на години або навіть дні, може проявитися раптово, навіть під час занять, у вигляді м’язового напруження, нудоти, плачу, слабкості, ступору, апатії, нервової дрожі, істерики. Тож нам потрібно бути готовим та знати як ми можемо правильно надати першу психологічну допомогу.

22 грудня 2022 року соціальний педагог Ірина Беленченко, практичний психолог Наталія Котенко та викладач психології Лідія Стаднік провели з педагогами тренінг щодо основ першої психологічної допомоги. Педагоги мали можливість поновити та удосконалити свої знання з надання першої психологічної допомоги, отримати навички підтримки самоцінності та входження у ресурсний стан за допомогою арттерапії. Під час тренінгу використовувались інтерактивні дистанційні технології.

Тренинг 2022-12-27

Консоль налагодження Joomla

Сесія

Інформація облікового запису

Використання пам'яті

Запити до бази даних